Ton van Amerongen (VVD)
Ton van Amerongen (VVD) ©maartenheijenk.nl

Gesprekken over vijf centrumscholen gaan door ondanks onzekerheid over financiën

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad verkeert nog in onzekerheid over de toekomstige kosten van de gemeentelijke accommodaties. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) verzekerde de raad echter, dat de gesprekken over de nieuwe centrumschool gewoon doorgaan.

De wethouder zei de gemeenteraad vorige week dat het beleidsplan rond de accommodaties naar verwachting begin 2022 klaar is. „Tot die tijd zijn er geen ontwikkelingen rond de centrumscholen”, vreesde Suzanne Stoop (PvdA).

Goede manier

De wethouder ontkende dit: „We hebben daar een extern bureau opgezet, de gesprekken gaan door, we zijn bezig met een participatieproces. Daarbij kijken we wat ze willen, wat de kosten zijn en hoe we daar op een goede manier mee omgaan. Het is echt niet zo dat we alleen maar op onze handen zitten.”

De gesprekken over een gezamenlijk gebouw voor de scholen Aan Boord, Aquamarijn, De Driemaster, De Schakel en De Toekomst lopen al jaren. Sinds kort ligt er een concept-eindrapport over dit onderwerp in het gemeentehuis. Dit rapport zou aanvankelijk openbaar zijn, maar vorige week meldde de gemeente dat het pas wordt gepubliceerd nadat er een besluit is genomen.

Centrumscholen