Frans Rietveld
Frans Rietveld ©maartenheijenk.nl

SP betreurt ’onhandige’ uitspraken: „Niet het standpunt van onze fractie”

Algemeen

DRONTEN - De Socialistiche Partij in Dronten heeft op haar website een verklaring geplaatst over uitspraken van Frans Rietveld. Als woordvoerder van de fractie zei het gemeenteraadslid tijdens een commissievergadering dat tijdelijke arbeidsmigranten in woonwijken alleen maar problemen opleveren.

„Wij willen heel helder zijn”, aldus de verklaring, „De SP in Dronten betreurt dat de indruk gewekt wordt dat arbeidsmigranten mensen zijn waar geen contact mee te maken is en dat zij alleen maar problemen opleveren. Dit is vanzelfsprekend niet het standpunt van onze fractie die zich juist altijd hard maakt voor goede huisvesting en zorg van en voor arbeidsmigranten.”

Persoonlijke ervaringen

„Ons raadslid Frans Rietveld heeft in een informatiebijeenkomst van de gemeenteraad wat onhandige uitspraken gedaan die gebaseerd zijn op eigen persoonlijke ervaringen”, zo gaat de verklaring verder, „In dit soort informatiebijeenkomsten van de raad worden geen politieke standpunten uitgewisseld, en spreken raadsleden informeel met elkaar om tot een goede beeldvorming te kunnen komen.”

„Wat natuurlijk niet wegneemt dat de uitspraken erg onhandig zijn en op deze manier natuurlijk niet het standpunt van onze fractie verwoorden.”

Arbeidsmigranten