Andy Houtkamp
Andy Houtkamp

Andy Snijdt Hout | Er uitzien alsof corona er nooit is geweest

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Na acht kilo te zijn aangekomen nadat ik ruim twee jaar geleden stopte met roken, kwamen er ook nog eens vijf coronakilo’s bij. Ondertussen verhuisd naar Dronten en ik wilde naar een sportschool. Maar helaas, alles gesloten vanwege de lockdown.

Enige oplossing was om naar twee beginnende fysiotherapeuten te gaan die een aparte manier van sporten geven met een dik pak waar elektrische impulsen zorgen dat je twintig minuten traint en het aanvoelt alsof je twee uur forse arbeid hebt verricht.

Tom en Dennis, twee jonge jongens en ook nog tweeling, hebben in deze moeilijke tijd toch besloten om een bedrijfje te beginnen: Fysio & BodyFit. Ik moet zeggen dat ik nog niet echt afval, zal vast aan mijn voedingsgewoonten liggen, maar het is wel prettig en vermoeiend.

Dat geldt ook voor de nieuwe sportschool aan De Noord, waar ik mij ook maar meteen heb laten inschrijven. Samen met meerdere zwaarlijvigen, maar ook zeer goed geconditioneerde sporters, probeer ik ook via die kant wat kilo’s kwijt te raken en conditie op te bouwen.

Dat lukt nog niet echt goed, maar ik heb wel bekijks. 113 kilo schoon aan de haak en zwetend als een otter zit ik in de gym. Af en toe een bemoedigend knikje of een besmuikt lachend iemand tegenover mij. Kan mij niet schelen want linksom of rechtsom gaat het lukken. Met elektroden of een loopband, deze jongen gaat er weer uitzien alsof corona er nooit is geweest.

Andy Snijdt Hout

!