Harmonie Eendracht Dronten
Harmonie Eendracht Dronten ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Kom bij de Club | Harmonie Eendracht Dronten zoekt nieuwe muzikanten

Cultuur

DRONTEN -  De muziekvereniging Harmonie Eendracht Dronten is op zoek naar nieuwe muzikanten voor het orkest. Daarom houdt het orkest een open avond op dinsdag 12 oktober. Belangstellenden kunnen dan ontdekken dat meespelen in een orkest een leuke en gezellige hobby is. Aansluitend kan er vier weken gratis en vrijblijvend worden mee gemusiceerd in het orkest.

Kom bij de Club

Clubs krabbelen overeind na de lockdowns. DeDrontenaar.nl geeft ze een steuntje in de rug met de rubriek KomBijDeClub. Stuur jouw bijdrage naar redactie@DeDrontenaar.nl.

.

Belangstellenden kunnen nader kennismaken met het orkest en de wijze waarop een repetitie verloopt en vaststellen dat het repertoire echt niet alleen uit marsen bestaat, maar heel gevarieerd is. Mensen die in het verleden een blaasinstrument hebben bespeeld en dit weer wil oppakken, maar ook mensen die overwegen een instrument te gaan bespelen, krijgen op deze dag de kans om vragen te stellen en eventueel de volgende stap te zetten.

De vereniging is juist op zoek naar leden die naast het musiceren ook veel voldoening halen uit de gezelligheid onderling. Jarenlange muziekervaring is echt niet nodig. Eendracht is een warm bad voor iedere muzikant. Men is op zoek naar muzikanten voor trompet, klarinet, saxofoon, trombone, hoorn, tuba, fagot en hobo. En naar melodisch slagwerk voor op xylofoon en pauken. Ook moderne instrumenten voor het harmonieorkest zijn welkom, zoals (bas)gitaar en piano/synthesizer.

Bijzondere concerten

Harmonie Eendracht is een gevestigde naam binnen de regio met bijzondere concerten. Zo stonden zij tijdens hun jubileumconcerten op het podium met Karin Bloemen en Cor Bakker. Daarnaast zijn er jaarlijks meerdere leuke optredens in het dorp, bij verschillende festiviteiten. Het oude beeld dat een harmonie door de straten marcheert, is niet meer bij het Dronter orkest. Zij verzorgen enkel optredens op vaste plaatsen.

Voor muzikanten die graag willen aansluiten in het orkest, is er direct plaats. Maar wat als men geen eigen instrument heeft? Dat is voor Eendracht geen probleem. De vereniging heeft tal van instrumenten op voorraad die men in bruikleen kan bespelen. Zo is een dure investering niet nodig.

Veel mensen weten niet dat leden van Eendracht goedkoper (bij)les krijgen bij de muziekopleidingen van De Meerpaal. Via Eendracht muziekles krijgen en bij voldoende ervaring meedoen in het (jeugd)orkest.

Open avond

Elke dinsdagavond oefent het orkest in de grote zaal van het Ichthus College aan de Jupiterweg in Dronten. Vanaf 19.00 uur start het jeugdorkest JOE en vanaf 19.45 uur het grote orkest. Op de open avond van 12 oktober staat om 19.30 uur de koffie/thee klaar. Voor wie direct wil proberen om mee te spelen in het orkest, neem dan direct je instrument mee. 

Of stuur een e-mail naar de vereniging voor een leeninstrument: Voorzitter@harmonie-eendracht.nl.

 • Tekst: Harmonie Eendracht Dronten

.

Kom bij de Club

 1. Biljartvereniging De Regenboog
 2. Flauto Dwarsfluitensemble
 3. Christelijk gemengd koor Zon en Zegen
 4. Atletiekvereniging Flevo Delta
 5. Bingomiddagen in De Meerpaal
 6. Bridgeclub Dronten
 7. Showgroep Spirit
 8. Rugby Club Dronten
 9. Duikvereniging OWSVD
 10. Multi-tracking in De Meerpaal
 11. Flevo’s Mannenkoor
 12. Fotoclub Kiekendief
 13. Zanggroep Akkoord
 14. Flevo-Scouts
 15. Breicafé Het Pluspunt
 16. Een Lach en Een Traan
 17. Onder Dak Gehandicaptenberaad
 18. Harmonie Eendracht Dronten

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 19 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 20 uur geleden