Liesbeth Couwenberg spreekt de gemeenteraad toe.
Liesbeth Couwenberg spreekt de gemeenteraad toe. screenshot archief videonotulen

B en W stellen plannen voor nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid wederom uit

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het gemeentebestuur van Dronten stelt de beslissingen over nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid voor de zoveelste keer uit. Reden is het vertrek van de externe adviseur. Zij besloot ‘vanwege persoonlijke afwegingen’ haar opdracht niet te verlengen.

Aanvankelijk zou de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk in april vaststellen. Wethouder Roelof Siepel trok het plan op de avond van behandeling in vanwege twee verrassingen: een nieuwe stal bij een veehouder en geluidsoverlast van een akkerbouwer, beiden aan de Biddingweg.

Nóg later

Siepel zei op dat moment dat hij de raad vóór de zomer een nieuw bestemmingsplan wilde aanbieden. De gemeenteraad gaf hem de tijd tot september. Het college maakte er later december van. Nu wordt het dus nóg later. 

„Het college voelt een grote urgentie”, schrijven B en W aan de gemeenteraad: „Een eerste versie van het verbeterplan zal later, maar zo snel mogelijk, volgen.”

Extern bureau

De gemeente had voor het schrijven van de nieuwe plannen een ‘externe procesbegeleider’ ingehuurd in de persoon van Liesbeth Couwenberg van het bureau P2 uit Utrecht, evenals een stedenbouwkundig bureau. Nu het externe bureau ermee stopt, hoopt de gemeente de opdracht zo snel mogelijk aan een ander onafhankelijk bureau te geven.

B en W willen de analyse voor Swifterbant-zuid op een ‘verantwoorde, respectvolle en integere manier’ tot stand brengen. Dat lukt niet in december. Een nieuwe datum noemt het gemeentebestuur niet, omdat ze pas een planning kunnen maken als er een nieuw bureau is aangetrokken.

Reactie

Zaterdag 28 augustus, 12:56 uur: De gemeente Dronten bevestigt in een reactie op dit artikel dat het zogenaamde ‘verbeterplan’ later wordt opgeleverd: „Maar de rest loopt gewoon door zoals gepland.”

Swifterbant-zuid

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 9 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 10 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 10 uur geleden